Főkép

Frédéric H. Fajardie: Így jár minden politikus bűnöző!

Clause de style

Ismerős valahonnan?

Mit tehetünk, ha szétrohad az ország az elit becstelensége miatt? A késői De Gaulle-korszak örökségeként Franciaországot a 80-as évek elején az egész társadalmat átszövő, a teljes politikai réteget megfertőző korrupció fojtogatja. Kéz kezet mos, a pénzt mindenhonnan lenyúlják, miközben az emberek egyre nagyobb nyomorban élnek a külvárosokban. A rendőrök legáltalánosabb tapasztalatává válik, hogy egyik nap letartóztatják a politikusokkal kokettáló bűnözőket, akik másnap már szabadlábon vannak. Mit lehet tenni ilyenkor?

Frédéric H. Fajardie klasszikus krimijében párizsi rendőrök egy csoportja kilép a sorból, szembefordul a romlottsággal, és azt mondja: NEM! Nincs több lefizetett bíró, nincs több eltüntetett bizonyíték, a gazemberek érdekében módosított törvény. Ők tudják, hogy akik folyton megússzák az elszámoltatást, valójában sok-sok ember haláláért vagy nyomoráért felelős bűnözők. Megszületik a döntés: egyenként levadásszák mindet. Elkapják, kivégzik őket. Nincs kegyelem.

A regény főhőse, a gyilkosságok felderítésével megbízott Grindel rendőrparancsnok az egyik legfontosabb dilemmával szembesül. Hová álljon, az igazság vagy az igazságtalan törvények oldalára? És ha az igazságosztók nem is igazságot osztanak, csupán egy fasiszta bagázs?

Ismerős valahonnan? A franciák már megélték, végigcsinálták. És Magyarországon? Frédéric H. Fajardie regénye rólunk, nekünk szól – üzenet a palackban. A regényből Alain Delon főszereplésével José Pinheiro forgatott nagy sikerű filmet Ne ébreszd fel az alvó zsarut címmel.

Megjelenés dátuma: 2017. május 22.

Oldalszám: 200

Ár: 2499 Ft

 

Almásy Katalin: Kati Patika

Melyik évszakban érdemes méregteleníteni? Mit igyunk, ha fáj a fejünk, ha magas a vérnyomásunk, vagy ha épp fáradtak vagyunk? Mi használ a szúnyogok és mi a nap ellen? Mire jók a tibeti teák? Igaz, hogy a hagymából szinte bármi elkészíthető? Mit nevezünk Nero nektárjának? Igaz, hogy a böjt nemcsak lelki, hanem testi megtisztulást is jelent? Hogyan szüntethetjük meg a tavaszi fáradtságot? Hogyan kell gyógybort készíteni? Miért kell az arcunkon görgetni a forró tojást? Mi mindenre jó a gyömbér, az alma és a körömvirágkrém? Ha bezárt a gyógyszertár, kérj segítséget a természettől! Megnyílt a Kati Patika! Almásy Katalin természetgyógyász arra vállalkozott, hogy összegyűjtse: az egyes betegségekre mi a természetes gyógymód. Hasznos tanácsokkal lát el, hiszen sok kellemetlen tünet akár gyógyszerek nélkül is megszüntethető. Legyen tavasz, nyár, ősz vagy tél, a természet patikája mindig nyitva áll!vasmány a Túléltem az Everestet. Végső erőpróbákról, akaratról, kitartásról, hitről és szenvedésről szól – a test és a lélek határmezsgyéjéről.

Várható megjelenés: 2017. június 5.

Oldalszám: 160

Ár: 3999 Ft

 

Pataki Éva: Még egy nő

Szerelem, szeretet, hűség. Féltékenység és csalárdság, ami krimibe hajló zaklatásban tetőzik. Belezuhanni egy érzelmi szakadékba – aztán kimászni belőle, ha tudunk… Lehet-e nyugvópont a nemek presztízsharcában?

Mitől válnak a könyvben sziporkázóan elevenné, egyedivé az ezerszer és ezerféleképpen megírt élethelyzetek, hétköznapi kapcsolattörténetek? Talán attól, hogy a tartós szerelmek, a házasságok rutinja és a futó kalandok pezsdítő elevensége, olykor csak apró csípésként fel-felviszkető hólyagocskái között ott rejlik benne mindaz, ami egy férfi és egy nő között megtörténhet, ha egymásba gabalyodnak. És ezt üdén ellenpontozzák a barátnők: néha erkölcsprédikációba hajló, óvó intelmeik, máskor helyeslő szurkolásuk végigkíséri a „hősnő” szerelmi bonyodalmait, miközben maguk is küzdenek saját démonaikkal.

Nagyon őszinte beszéd egy mélyen megélt női világról – gördülékeny, szelíd humorú, érzékeny, szomorkásan is vidám. Nem lehet véletlen, hogy Pataki Éva az Athenaeum Kiadó legnépszerűbb, legolvasottabb szerzőinek egyike. Első könyvének átdolgozott, felújított kiadása igazi meglepetés az olvasóknak, mert semmit nem avult az idők folyamán, sőt…

Várható megjelenés: 2017. június 5.

Oldalszám: 304

Ár: 3499 Ft

 

Szőcs Henriette: A török brigadéros

A Kizil Elma háremének titka - Első rész

Abdurrahmann pasa háreméből időről időre eltűnnek a lányok. Egyre többször jelenik meg a füvesasszony, ami soha nem jelent jót. De vajon mit nem szabad megtudnni a hatúnnak? Ki kapja a selyemzsinórt? Hogy boldogul a hárem nyugalmát és biztonságát ismerő Aisa szabad nőként? Hogy kerül Batthyány Ádám gróf egy hamvas ifjú hölgy hálószobájába? Abdurrahman túléli utolsónak hitt hadjáratát? Mi lesz az utódlással? Vajon mi úszik a Dunában? Mi a Kizil Elma háremének titka?

Szőcs Henriette A török brigadéros című regénytrilógiájának első részében egy izgalmakkal teli kalandos utazáson vehetünk részt az Oszmán Birodalomban. Mindeközben megtudhatjuk, milyen volt egy korabeli szabadrablás, hogy válhatott valaki rabszolgává, illetve milyen fondorlatok árán lehetett túlélni egy lehetetlennek tűnő küldetést.

Várható megjelenés: 2017. június 1.

Oldalszám: 300

Ár: 3499 Ft

 

Horváth Gábor: A kék

A drogmámorban úszó Fitti nagy felfedezést tesz: a marihuána a bibliai Élet Fájának leszármazottja. Márpedig ha az, akkor speciális nemesítéssel vissza lehet jutni az eredeti növényhez. Megvan a nagy terv, és kétségtelen, hogy a kísérlet egyre jobb füvet termel, de a szívás egyre nagyobb: vallási fanatizmus, alvilági bandaháború és véres leszámolások keverednek drogos szeánszokkal, orgiákkal, és a mindent elsöprő szerelemmel, miközben az olvasó szembesül a lét nagy kérdéseivel… valahol félúton őrület és valóság között.

Várható megjelenés: 2017. június 6.

Oldalszám: 250

Ár: 2999 Ft

 

 

 

 

Hatala Csenge: Requiem

A népszerű kultúrdetektív újra akcióban!

Volt egy fiú… akinek emlékére a Karthago együttes 1981-ben megírta a Requiem című slágerét. A dal országos és nemzetközi sikereket aratott, a mai napig több ezer ember énekli a koncerteken, ihletőjére mégis nagyon kevesen emlékeznek.

Ki volt a székesfehérvári koncerten elhunyt fiú? Vajon mi történhetett vele azon a sokat emlegetett, februári estén, és miért nem mesélte el még senki a történetét? Hatala Csenge Requiem című nyomozási naplójában többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Csenge további izgalmas dilemmák nyomába ered: Kitiltották-e a Karthago zenekart Fejér megyéből a koncerten történt, tragikus esemény miatt? Kik azok a csövesek? Mi a közös a Technokol Rapidban és a Parkánban? Hogy született meg a Requiem című, híres dal, és milyen fogadtatása volt, amikor először játszották?

Hatala Csenge a valós eseményeken alapuló történetek megszállottja. Első könyvében, a Hírzárlat című dokumentarista regényben az 1973-as balassagyarmati túszdráma eseményeit és utóéletét dolgozta fel. A kötet 2015-ben jelent meg az Athenaeum Kiadónál.

Várható megjelenés: 2017. június 6.

Oldalszám: 200

Ár: 2999 Ft

 

Sarah Dunant: A Borgiák végzete

A Borgiák bosszúja szerzőjének új regénye a reneszánsz kori Itáliáról és a történelem egyik leghírhedtebb családjáról. A Corleonék és a Lannisterek előtt a nép a Borgiákat félte…

1502-őt írunk. Rodrigo Borgia, aki saját bevallása szerint is nőcsábász és korrupt politikus, VI. Sándor néven a pápai trónra kerül. Leánya, Lucrezia huszonkét évesen már háromszor volt férjnél, és apja terveiben csak bábként szerepel, ám kezd ráébredni saját hatalmára. Valamint itt van Cesare Borgia is, a pápa zseniális, könyörtelen és egyre kiszámíthatatlanabb fia.

Miközben a pápa az öregedés és fia egyre őrültebb viselkedése ellen hadakozik, Lucreziának boldogulnia kell az urbinói udvar intrikái között, ahol új otthonában egy újabb házasság kihívása várja, hogy elfoglalja méltó helyét a történelemben.

Sarah Dunant ismét csodálatosan szövi a történet szálait, életre kelti a Borgia család szenvedélyes asszonyait és férfiúit, valamint Machiavelli lebilincselő figuráját. Az olvasó rajtuk keresztül élheti át a történelem egyik legbámulatosabb – és legtragikusabb – családjának kalandos történetét.

Várható megjelenés: 2017. június 5.

Oldalszám: 400

Ár: 3999 Ft

 

Horváth Gergely: Jézus és a rock and roll

Tanúságtétel és freestyle nekifutás

Miért tűnik úgy, mintha a rock and roll legnagyobb hőseinek két szívük lett volna? Elvis, Johnny Cash és társaik a pályájuk elején gospeleket énekeltek, de életvitelükkel később ők maguk definiálták az Istent dicsőítő dalokkal tökéletesen ellentétes rock and rollt mint létformát is. Miért van az, hogy a rock and roll más hősei pedig kifejezetten az ördöggel kívántak cimborálni?

És mit tegyen az a Jézusban hívő ember, aki számára ezek a dalok és előadóik, sőt, a tágan értelmezett popkultúra jelenti a napi szellemi betevőt? Mit gondol rólunk Isten, ha olyan zenét hallgatunk, olyan filmet nézünk és olyan könyvet olvasunk, amelyben erősen jelen van az a bizonyos „.. walk on the wild side”?

A Jézus és a rock and roll egy személyes hangvételű útkereső és útmutató könyv. Elkötelezett, de másokat megérinteni szándékozó, szórakoztatóan komoly vallomás és misszió egyszerre.

„Úgy éreztem, hogy előbb be kell mutatnom az univerzumot, amelyben élek, ahhoz, hogy sokkal jobban érthető legyen minden, ami utána jön. Elő kell vezetni egy gondolkodást, be kell mutatni fogalmakat, amelyekről alapesetben mást gondolunk – mindezt azért, hogy utána érhető legyen minden hivatkozás.” (Horváth Gergely)

Várható megjelenés: 2017. június 5.

Oldalszám: 200

Ár: 3499 Ft

 

Bánó Attila: Családban a nemzet

Bánó Attila már több kötetben írt a magyar történelem érdekes, olykor elhallgatott eseményeiről. A szerző most saját családjának a történetét kutatta fel. A sárosvármegyei, tapolylucskai és kükemezei Bánók évszázadokon keresztül meghatározó szereplői voltak a magyar történelemnek. Voltak köztük utazók, politikusok, mérnökök, orvosok és katonák. Jelentős szerepet játszottak az 1848–49-es szabadságharcban, valamint a két világháborúban. A több évszázadon végigívelő történet sok izgalmas kérdésre ad választ.

Hogy vált magyarrá egy valódi angol nemes?

Vajon mit írhatott Bánó József Kossuth Lajosnak?

Mit keresett Bánó Jenő Mexikóban? Mi lett a Camilla-telep sorsa?

Milyen rejtélyes esemény történt IV. Károly koronázásakor a Mátyás-templomban?

Mit kérhetett Deák Ferenc Bánó Józseftől?

Hogy néztek ki a korabeli párbajok?

Miért lett orosz keresztneve néhány Bánónak?

Milyen emlékek maradtak fenn a véreskezű Caraffáról?

Vajon miért kellett büntetést fizetnie az ifjú Bánó Miklósnak?

A szerző anekdotáin keresztül nem csupán egy nemesi család történetét ismerhetjük meg, de képet kaphatunk a felvidéki kitelepítésekről, a magyar nemesek ellehetetlenítéséről is.

Várható megjelenés: 2017. június 6.

Oldalszám: 288

Ár: 3999 Ft

 

Forrás: Athenaeum Kiadó