Főkép

Mark Knopfler, minden idők egyik legsikeresebb előadója, hosszú kihagyás után újra turnéra indul Down The Road Wherever címmel megjelenő új albuma anyagával, amelyet a legnagyobb szóló sikereivel és a legendás Dire Straits slágerekkel egészít ki. A koncertkörút áprilisban indul Barcelonában, az európai etap júliusban zárul Veronában, majd augusztus – szeptember folyamán az észak-amerikai kontinensen folytatódik.

 

A magyar rajongók számára jó hír, hogy Mark Knopfler turnéja ezúttal sem kerüli el országunkat, 2019. július 9-én a Budapest Arénában ad koncertet a Dire Straits egykori vezetője.

 

Mint a világ egyik legnagyobb gitárosa, Mark Knopfler több mint 120 millió albumot adott el a Dire Straits korai éveitől mostanáig.

A többszörös Grammy-díjas énekes és zeneszerző csípős szövegeit és merész gitártechnikáját kombinálva alkotta meg a Dire Straits nagy slágereit, a Money For Nothing, Sultans Of Swing, Romeo And Juliet vagy a Walk Of Life dalokat.

Producerként közreműködött Bob Dylan és Randy Newman albumainál is, csakúgy, mint számtalan filmzenéje esetében.

 

Down The Road Wherever című kilencedik szólóalbuma november 16-án jelenik meg.

„A dalaim azért készülnek, hogy előadjam őket. Imádom az egész folyamatot, dalokat írni egyedül, felvenni őket a bandával, de az egészben a legjobb, élőben játszani őket a közönségnek. Szeretem az egész cirkuszt, városról városra utazni, a többi zenésszel együtt létezni, ez számomra igazi öröm. Most is nagyon várom már!” - nyilatkozta Mark Knopfler új turnéja kapcsán.

 

Forrás és további infó:

www.livenation.hu

www.markknopfler.com

www.funcode.hu