Főkép

Sokan a négy-öt évvel ezelőtt virágozó okkult rock/doom színtérhez sorolják, mások a Motörhead női frontemberes verzióját látják az amerikai Castle-ben. Mindkét állításban van igazság. Tény, hogy a néhai The Devil`s Blood kiadójánál, a Ván Recordsnál tevékenykedő amerikai csapat szövegvilága nem nélkülözi a borongós, horrorisztikus képeket, de az is biztos, hogy lényegében egy egyszerű, klasszikus rock and roll power trióról van szó.

 

Elizabeth Blackwell énekes-basszer és Mat Davis gitáros éppen aktuális dobostársukkal közösen januártól decemberig róják a különböző kontinensek autópályáit, túrják a jelentősebb városok pincéit (pár éve) és klubjait (most) és a stúdióban sem vacakolnak sokáig, zakatolnak, riffelnek, készítik a lemezeket.

 

A mostani turnén bemutatásra kerülő Welcome to the Graveyardra például alig egy évet kellett várni, mégsem mondható, hogy ismételnék magukat, ezúttal a szokásoshoz képest több a kidolgozott, dallamos gitártéma, a riffek ízvilága gyakrabban utal az Iron Maidenre.

Bővebbenhttp://www.heavycastle.com/

 

A Subterra és a Dürer Kert bemutatja: 

Castle (USA)

Nadir

2016. október 6.

A beugró 1500 Ft, elővét nincsen.

 

 

 

Forrás és további információ:

Facebook esemény