Főkép

A rock történetének egyik legnagyobb hatású együttese, a sátorhajú Buzz Osborne vezetésével több mint harminc éve dübörgő The Melvins hét éve tartott felejthetetlen koncertet az A38 Hajón. A zenekar most visszatér, hogy szokásosan letaglózó erejű fellépésen mutassa be: nem véletlenül nevezik a grunge - meg még ezer más irányzat - alapítójának.

 

Nehéz leírni, hogy a Seattle mellől indult The Melvins mekkora hatást gyakorolt a rock történetére. A jellegzetes frizurájú, kreativitással tömött Buzz Osborne gitáros és Dale Crover dobos által több mint harminc éve üzemeltetett, folyton változó felállású punk-rock-metál nagyüzemet előfutárai között tartotta számon a Nirvana, a Tool, a Soundgarden, a Boris, az Earth, de még a Mastodon is.

 

Ettől még a The Melvins zenéje se nem grunge, se nem metál, hanem valami egésze különös és behatárolhatatlan elegye a dühös punknak, a belassult drone-nak, a zabolátlan noise-nak... Koncertjei nem is koncertek, sokkal inkább kiszámíthatatlan szeánszok, amiken másfél perces punk-attackokat gigászi gitárgerjedések követnek, és mindezt Osborne zseniális, önironikus humora rántja egybe.

 

Végeláthatalan és követhetetlen diszkográfiája több tucatnyi címből áll. Legalább ennyi zenész fordult meg a zenekarban, hol évekig maradva, hol csak kisegítőként egy-egy turnén. Ott van köztük a Mr. Bungle és John Zorn basszusgitárosa, Trevor Dunn, Jello Biafra, Adam Jones, a Toolból, David Scott Stone az LCD Soundsystemből, Shirley Temple lánya, Lori Black vagy legutóbb a Butthole Surfers két tagja, Paul Leary és JD Pinkus.

 

Hét év után a The Melvins visszatér az A38 Hajóra, hogy egy kis bemutatót tartson, miért is tartják a világ egyik legjobb koncertzenekarának.

 

A zenekar tagjai

Buzz Osborne: ének, gitár

Paul Leary: gitár

JD Pinkus: basszusgitár

Dale Crover: dob

 

The Melvins (USA)

2015. szeptember 27., vasárnap 20h

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 4800 Ft, elővételben: 4200 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

 

Forrás és további infó:

http://www.a38.hu/hu/program/melvins-us

http://www.themelvins.net/

https://www.facebook.com/melvinsarmy