Főkép

Két fiatal dalszerző-énekesnő, a norvég-német Liv és a magyar Naked Woods lép fel ezen az estén az A38 Hajó különleges fekvésű, Dunára néző Kiállítóterében. Akusztikus megszólalással keveredő leheletfinom elektronika, elegáns, jazzes pop és természetesen nagyszerű dalok két nagyon tehetséges lánytól.

 

A norvég származású, de alapvetően Németországban élő Liv Solveig Wagner tavaly jelentette meg első lemezét Build My Own World, azaz Saját világot építek címmel. És valóban: Liv nagyon következetes építi saját világát: törékeny és tűnékeny hangulatokat önt finoman hangszerelt, a skandináv folkból, az indie-ből és jazzből táplálkozó dalokba. Liv Németországban tanult hegedülni, New York-ban énekelni, emellett irodalmat hallgatott - rengeteg hatás jelenik meg ebben a bizonyos "saját világban" a sanzontól a jazz-sztenderdekig. A végeredmény: sokoldalú, változatos, elegáns és visszafogott, okos muzsika, egy különleges színpadi személyiségtől.

 

Polyák Eszter 2008-ban alapította folkos-akusztikus zenekarát Naked Woods néven, és 2012-ig főleg budapesti klubokban, de kiállításmegnyitókon és a MüPa hangulatkoncert sorozatában is többször szerepelt. 2013-tól Eszter már szólóban folytatta a zenélést, és december 31-én jelentette meg első, kilencszámos albumát. Ezt követte tavaly októberben a Darkness című, minden téren befordultabb, melankolikusabb második album. Naked Woods idén már fellépett az A38 Kiállítótérben, ahol koncertfilm is készült vele a Dalszerzők az A38 Hajón sorozatban. Most visszatér, hogy egészen különleges, éteri és bensőséges dalaiból előadjon egy koncertre valót.

 

Liv (D)

Naked Woods

2015. szeptember 12., szombat 20h

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Belépő: 1900 Ft, elővételben: 1500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert az európai tehetségeket támogató Liveurope program keretében valósul meg. Naked Woods fellépését a Cseh Tamás Program támogatja.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

 

Forrás és további infó:

http://www.a38.hu/hu/program/liv-de-naked-woods-hu

http://www.listentoliv.com/

https://www.facebook.com/listentoliv

https://www.youtube.com/user/listentoliv

https://soundcloud.com/listentoliv

https://www.facebook.com/n.kedwoods

https://www.youtube.com/user/NakedWoods

https://soundcloud.com/nakedwoods

https://nakedwoods.bandcamp.com/