Főkép

A modern beatbox egyik legnagyobb egyénisége, Beardyman egészen különleges fellépéseiről híresült el. Saját hangját fantasztikus technikával elektronikusan manipulálva, loopolva, effektezve hoz létre egyedülálló hangképeket, és barkácsol ezekből a parti, a live set, a varieté, a musical határmezsgyéjén egyensúlyozó élő show-kat. A kétszeres brit beatboxbajnokot ezúttal igazi közegében, egy forró hangulatú klubfellépésen üdvözölhetjük az A38 Hajón.


Beardyman, azaz Darren Foreman a modern beatbox egyik legnagyobb alakja, az emberi hang elektronikus manipulálásának egyik komoly evangelistája. 2006-ban brit beatboxbajnok lett, és címét - mindmáig egyedüliként - egy évvel később meg is védte. De amit Beardyman csinál, az igazából nem - vagy nem csak - beatbox. Noha "természetes" hangjával is képes utánozni szinte bármit, legyen az hangszer, baromfi vagy konyhai tartozék, Beardyman igazi közege az elektronikus kütyük, különösen a káoszpadek tengere, amikkel egészen elképsztő produkcióra képes.

 

Egy TED-előadásban sokat beszél a "küldetéséről", ami nem más, mint a végtelenségig tágítani az emberi hang manipulálásának lehetőségeit. Ilyesmivel persze sokan próbálkoznak, de igazából senki sem teszi ezt olyan sikeresen, fogyaszthatóan (ugyanakkor olcsó vásáriságtól mentesen), mint Beardyman. Elképesztő műfaji és stílusbeli változatosság jellemzi: klasszikus bluestól (elég képzett énekhangja is van) dübörgő trapen, hiphopon át technóig és operettig, viccelődős comedytől pantomimig, híres előadók paródiáitól metálon át meghitt kamarazenéig terjed a skála. Egy Beardyman-fellépés egyszerre szeletelős parti és áhítatos oratórium, halálba röhögős viccfellépés és szívszorító monodráma. És természetesen a technikamániások is megkapják a maguk örömét, ahogy Beardyman elképesztő virtuozitással kezeli az általa kitalált és megépített - ez tulajdonképpen egy két iPaddel vezérelt gigantikus effekt- és káoszpad-park - "hangszert", a Beardytront.

 

Minden Beardyman-fellépés megismételhetetlen, egyedi élmény, valószínűleg nem lezs ez másként az A38 Hajón sem.

 

Lemezek

I Done a Album, 2010

Distractions, 2014

 

Beardyman (UK)

2014. szeptember 5., szombat 23h

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 3900 Ft, elővételben: 3500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

 

Forrás és további infó:

http://www.a38.hu/hu/program/beardyman-uk

http://www.beardyman.co.uk/

https://www.facebook.com/therealbeardyman

https://www.youtube.com/user/beardyman

https://soundcloud.com/beardyman

https://beardyman1.bandcamp.com