Főkép

A Rackák mertek nagyot gondolni: kipróbálták, hogy különleges, formabontó, vad, magyar zenéjük hogyan működik a rock and roll városában.

Elkészült a Ferenczi György és a Rackajam új lemeze, amit a műfaj mekkájában, Nashville-ben rögzítettek a fiúk. Abban a városban, ahonnan a rock and roll is elindult. Itt készültek Elvis, Ray Charles, Johnny Cash legendás felvételei, itt vannak a világ legjobb stúdiói, itt van az amerikai zenei világ központja. A Rackák mertek nagyot gondolni: kipróbálták, hogy különleges, formabontó, vad, magyar zenéjük hogyan működik ebben a nívós környezetben. A nashville-i stúdió adta speciális hangszerelési lehetőségeket maximálisan kiaknázó lemez született, így a magyar könnyűzenetörténet legjobban megszólaló albuma lett.

2015. január 17-én a Fonóban debütál az új, nashville-i hangszerelésű album. A lemezbemutató koncertre egy ikonikus hangszerrel is bővül a színes hangszerpaletta: színpadra kerül egy 1962-es wurlitzer zongora, Leslie erősítőkkel. És kiderül, hogy a bandában két kiváló zongorista is rejtőzködött idáig!

Tagok:
Ferenczi György - ének, szájharmonika, hegedű
Apáti Ádám - ének, basszusgitár, tangóharmonika
Bizják Gábor - ének, kürt
Jankó Miklós - ének, cajon
Pintér Zsolt - ének, mandolin

Forrás és további infó: Fonó Budai Zeneház