Főkép

Tomáš Sedláček és Jürgen Habermas után novemberben a világhírű lengyel filmrendező, Krzysztof Zanussi előadásával folytatódik az Európai gondolkodók sorozat

 

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete 2014-ben olyan európai származású gondolkodókat lát vendégül Budapesten, akik gazdasági és társadalmi kérdésekben maradandót alkottak, de akik eddig nem, vagy csak kevéssé voltak ismertek hazánkban. A sorozat célja, hogy új megvilágításba helyezze Európát, illetve, hogy közös gondolkodásra ösztönözzön a kontinens és az Európai Unió jövőjéről.

 

A sorozat első vendége a cseh sztárközgazdász, Tomáš Sedláček, a Jó és a Rossz közgazdaságtana című bestseller szerzője volt, majd májusban a világhírű német filozófus és szociológus, Jürgen Habermas érkezett Budapestre.

 

A sorozat 2014-es zárásaként a Persona non grata rendezője és a Csoda Krakkóban producere Krzysztof Zanussi a Színház- és Filmművészeti Egyetemen A Kelet az Kelet, a Nyugat az Nyugat – igaza volt Kiplingnek? címmel tart előadást. Az előadás másnapján az Európa Pontban szervezett beszélgetésen Európa jövőjéről, az ukrán helyzetről, és annak lehetséges következményeiről hallhatunk.

 

Az előadások helyszíne és időpontja:

2014. november 26. (szerda) 17:00

Színház, és Filmművészeti Egyetem

Ódry Színpad

VIII. Budapest, Vas utca 2.

2014. november 27. (csütörtök) 18:00

Európa Pont

II. Budapest, Lövőház utca 35.

 

Az előadások nyelve angol, angol-magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk.

A részvétel mindkét előadáson ingyenes, de az Európa Pontban előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az euthinkers[kukac]eu[pont]hu e-mail címen lehet.

 

Forrás: Lengyel Intézet