Főkép

Korunk egyik legjelentősebb metalbandája érkezik Budapestre szeptember 28-án. A göteborgi metal, más néven dallamos death metal színtér megalakulásánál központi szerepet játszó In Flames friss, Siren Charms című lemezét mutatja be az őszi turnén, melynek vendége a feloszló As I Lay Dying tagjai által megalakított Wovenwar, illetve az angol melodikus hardcore banda, a While She Sleeps.


Az At The Gates és a Dark Tranquillity mellett az In Flamest tekintik a melodikus death metal úttörőinek. A három svéd banda alkalmazott elsőként a tradicionális death metalhoz képest dallamosabb muzsikát, megspékelve erőteljes billentyűs jelenléttel, ugyanakkor megtartva az extrém ének használatát.

A három kultikus csapat közül az In Flames vált a legnépszerűbbé, és ezt a pozícióját a mai napig megtartotta. Eddigi pályafutásuk alatt tíz nagylemezt adtak ki, melyek közül az utóbbiakon már modern elemekkel átszőtt, alternatív hangvétel is helyett kapott a death metal mellett. Az In Flames nemcsak a dallamos death metalra volt felbecsülhetetlen hatással, hanem a metalcore képviselőire is. A zenekar az 1990-es évek végétől az egyik legnépszerűbb metalzenekarnak számít. Világszerte több mint 5 millió albumot adtak el.

Az alternatív és modern hatások a szeptember 5-n megjelent 11. stúdiólemezükön is megtalálhatóak, miközben a tipikus In Flames stílusjegyek is megmaradtak. A Through Oblivion című dal klipje: https://www.youtube.com/watch?v=JeX2uS4jWMs


A metalcore egyik húzóneve volt a tavaly feloszlott As I Lay Dying, melynek muzsikusai együtt maradva - a frontember Tim Lambesis nélkül -, új énekessel és új név (Wovenwar) alatt folytatják tovább karrierjüket. A változás a produkcióban is érezteti hatását, hiszen a zenekar nevét viselő bemutatkozó lemezen a korábbinál valamivel melodikusabb, fülbemászóbb muzsikát játszik az amerikai ötös fogat, és ének területén is csak tiszta dalolás hallható.

 

A While She Sleeps az angol metalcore élet egyik új üdvöskéje. A sheffieldi banda a hagyományos metalcore képviselője, a kemény, zúzós, izmos muzsikát kiabálós ének kíséri, a refrénekben, kórusrészekben viszont találunk tiszta éneket, és fogós dallamokat is. A zenekar tehetségét jelzi, hogy Anglia egyik legjelentősebb rockmagazinja, a Kerrang! 2012-ben a legjobb új brit zenekarnak választotta őket.  A második albuma kiadására készülő zenekart az elmúlt évben az énekes Lawrence Taylor torokműtéte hátráltatta, most azonban újra bizonyításra kész a csapat.
A Death Toll című daluk: https://www.youtube.com/watch?v=zCdArPX1FpY

 

A Hammer Concert akciója a koncerthez kapcsolódóan: az In Flames jegy felmutatásával az október 6-i Wacken Open Air Roadshow koncertre (Graveworm, Emergency Gate, Tenside, Kryptos) a belépőjegy az október 6-i eseményen, a helyszínen, féláron, 1500 forintért vásárolható meg.


a Hammer Concerts bemutatja: In Flames, Wovenwar, While She Sleeps
2014. szeptember 28., vasárnap 18 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Belépő: elővétel 6999 Ft, elővétel a Ticketportal hálózatában és a helyszínen 7999 Ft.
Jegyek kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, a metalshop.hu oldalon, valamint a Ticketportal hálózatában.


Forrás és további infó:

http://inflames.com/

http://wovenwar.com/

http://www.wssofficial.com/

https://www.facebook.com/hammerconcerts
https://www.facebook.com/inflames
https://www.facebook.com/wovenwar

https://www.facebook.com/whileshesleeps

https://www.facebook.com/events/289555127869312