Biztosan törölni akarja, a kiválasztott elemet?
Igen
Nem

Esemény naptár

11.21. Olivér napja

A Harlem Globetrotters Magyarországon turnézik!

2017. május 25.Magyarországon turnézik a világ leghíresebb kosárlabda-show együttese!

A magyarországi turné állomásai:
2017. május 25. (csütörtök), 19.00 – Győr, Audi Aréna
2017. május 26. (péntek), 19.00 – Veszprém, Veszprém Aréna
2017. május 27. (szombat), 19.00 – Szeged, Városi Sportcsarnok
2017. május 28. (vasárnap), 19.00 – Debrecen, Főnix Csarnok


A Harlem Globetrotters, a világ leghíresebb kosárlabda-show együttese: az NBA partner csapat, évente több mint 300 mérkőzést játszik, és az esetek 98 százalékában nyerni szokott. A világ 90 éve csodálhatja az elképesztő zsákolások és fantasztikus trükkök mestereit, akik 2017-es világkörüli turnéjuk keretében érkeznek hazánkba: 2017. május 25-én Győrben, 26-án Veszprémben, 27-én Szegeden és 28-án Debrecenben kápráztatják el a kosárlabda szerelmeseit.

A csapat 1926-ban még Savoy Big Five néven alakult, de röviddel utána kosárlabda rajongó menedzserük neve mellett már, mint Globtrotters játszották mérkőzéseiket. 1930-ban vették fel a Harlem New York Globetrotters nevet azzal a szándékkal, hogy a fekete kultúra mekkájának számító Harlem, majd további hírnevet biztosít a fekete játékosoknak. A legenda szerint ekkoriban jelent meg a humor is a játékukban. Egy alkalommal már 112:5-re vezettek ellenfelükkel szemben, amikor bohóckodni kezdtek a pályán. A meccsel együtt a közönség szívét is megnyerték, akik nagy üdvrivalgással jutalmazták a vicces játékot. Ettől fogva minden alkalommal, amint jól álltak a pontokkal, rögtön mókamesterekké vedlettek. 1948-ban egy álom vált valóra, amikor a Harlem Globetrotters 18 ezer néző előtt a Chicago-i Stadionban 61:59-re megverte a bajnok Minnesota Lakers-t. A mérkőzés a szakmai megmérettetésen túl azért is volt sorsdöntő, mert a csupa fehér játékosokból álló Lakers-t győzték le egy olyan korban, amikor a faji megkülönböztetés még mindennapos volt. A csapat szinte szárnyakat kapott, s pályájuk hírnevükkel együtt egyenes nyílként száguldott felfelé: az 1948-as győzelmüket egy évvel később újra megerősítették a Lakers ellen, s 113 zsinórban megnyert meccsel bizonyították, hogy ők a világ egyik legjobb csapata.

A Harlem Globetrotters az 1950-es évektől végleg a szórakoztatóiparra váltott a hagyományos spotról. Eleget téve "Világutazók" nevüknek is, az amerikai turnék után átlépték az Atlanti-óceánt, hogy Portugáliában, Svájcban, Angliában, Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban, Marokkóban és Algériában játszanak. Nem váratott sokat magára az első dél-amerikai turné sem, amelynek legmeghatóbb pillanata az az 50.000-es biztató tömeg volt, akik Rio De Janeiro-ban fogadták a csapatot, majd Berlinben, az Olimpiai Stadionban több mint 75.000 ember volt kíváncsi a Harlem játékára. A kiélezett hidegháborús hangulatban az esemény egyik meghitt pillanataként a mérkőzés előtt egy helikopter szállt le a pályára, amelyből az 1948-as Olimpia hőse, Jesse Owens lépett ki, a közönség 15 perces vastapssal köszöntötte. Róma mellett, a Castel Gandolfo-ban pedig nem másnak adtak privát meccset, mint XII. Pius Pápa.

Történetük messze túlmutat egy sikersztorin. Reklámszerződések, televíziós és filmszerepeik nyomán csillagjuk mára ott virít a Hollywood Boulewardon. Tiszteletbeli tagjaik közt szerepel Bob Hope, Kareem Abdul-Jabbar, Whoopi Goldberg, Nelson Mandela vagy II. János Pál Pápa is. 90 éves pályafutásuk átvezet minket a legnehezebb évtizedeken, túl a sportok iránti rajongáson, a szórakoztatás-éhségen, és a kosárlabda mítoszán keresztül az amerikai társadalomtörténet szerves részévé vált. 1985-ben a Smithsonian Intézet az amerikai Társadalomtörténeti Múzeumban szervezett Harlem Kiállításán nem csupán a legendás csapat pályafutását és sikereit mutatta be, hanem azt is, hogyan segített lerombolni a kulturális és faji előítéleteket néhány magas, fekete srác a kosárlabdájával.

A hivatásos játékosokból álló, feltűnően egyedi játékot játszó Harlem Globetrotters népszerűsége máig töretlen. Műsoruk ötvözi a cirkusz, a színház és a komédia eszközeit a sporttal. Fennállásuk óta a világ 122 országában több mint húszezerszer tartottak bemutatókat, több pápát, elnököt, királynőt és királyt kápráztattak el tehetségükkel. 2016 novemberében pedig a csapat öt tagja, egyetlen nap alatt, kilenc új Guinness-világrekordot állított fel.

A kosárlabda zsonglőrei tavasszal a magyar közönséget is elvarázsolják! Hihetetlen zsákolások, elképesztő csapatjáték, és fantasztikus trükkök szemtanúi lehetünk 2017. május 25-én Győrben, 26-án Veszprémben, 27-én Szegeden és 28-án Debrecenben.

Video ajánló:
https://www.youtube.com/watch?v=xCUKq9pyhBc

A 9 új Guiness-világrekord: https://www.youtube.com/watch?v=10h5ICl25wA&feature=youtu.be

Exkluzív tárlatvezetések Csík Jánossal és Jordán Tamással a Műcsarnokban

2017. május 28.Április végén nyílt meg a Körülöttünk. Nemzeti Szalon 2017. Iparművészet és tervezőművészet. című tárlat a Műcsarnokban, ahol nyolc ipar- és tervezőművészeti szakterület utóbbi tíz évében született ötleteiből és megvalósult alkotásaiból láthatunk egy különleges válogatást. A szalon tiszteleg a közelmúlt iskolateremtő mesterei előtt, de elsősorban a változó képzési, tervezői, gyártói és értékesítői környezetben tevékenykedő mai alkotók lehetőségeire és legkiemelkedőbb szakmai teljesítményeire koncentrál. A tárlat a tényleges funkciók és szakmai kihívások mentén rendezi az elkészült tárgyakat, terveket, és a kortárs iparművészet és dizájn klasszikusnak számító műfajai mellett az ezek határterületein létrejövő alkotásokat kívánja feltérképezni és bemutatni.

Májusban vasárnaponként exkluzív tárlatvezetések színesítik az amúgy is izgalmas kiállítást: május 7-én Csík János és Barcza Zsolt zenei kíséretével, 14-én dr. Bendzsel Miklós egyetemi tanár szakértői magyarázatával, 28-án pedig Jordán Tamás kalauzolásával várják az érdeklődőket.

2017. május 7. (vasárnap) 16:00 - Csík János (hegedű, ének, a Csík zenekar alapító tagja) és Barcza Zsolt (tangóharmonika) zenés tárlatvezetése

2017. május 14. (vasárnap) 16:00 - Dr. Bendzsel Miklós (a Magyar Formatervezési Tanács tiszteletbeli elnöke, c. egyetemi tanár) tárlatvezetése

2017. május 28. (vasárnap) 16:00 - Jordán Tamás (Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató) tárlatvezetése

Belépőjegy: 2500 Ft
További információ: www.mucsarnok.hu

Gyereknap - Egy nap a tündérek és manók birodalmában

2017. május 27.Május 27-én még a Család Hetén belül is a gyerekeké lesz a főszerep. Ezen a szombaton délután kettőtől, egészen este 9-ig izgalmas programokkal várnak mindenkire, aki egy kicsit is gyereknek érzi magát.

Program:

14:30 Lyn divatbemutató

15:30 Mandula Manó okos-Zöld meséi: "Ültess fát!" epizód a fővárosi Napszínpad Társulat zenés interaktív mesejátéka

16:30 Jelmezverseny Előregisztráció köteles!

17:00 Kolompos koncert

18:00 Tombola és eredményhirdetés

18:30 Helka trilógia - beszélgetés Nyulász Péterrel

19:00 Helka a Balaton tündére - A veszprémi Kabóca Bábszínház előadása

Állandó programok: kincsmosoda (fizetős), Manófalvi kalandvár, Kreatív kuckó a Dunakanyar Népművészeti Egyesülettel, Lyn pólófestés (fizetős), csillámtetoválás, arcfestés, Kiss Mihók Erzsi kézműves foglalkozása, Tündér hajfonoda, Manó büfé, Manó sütöde, Szörphörpintő, Ugrabugra, Jószág udvar
Mesesarok Fülikével és Topánkával, Tündér bazár, Gyümölcsözön, Kerekítő Extra, Csörgő és fakanál Extra, Papír Színház Extra, Trillamanó, Helen Doron Extra, Pónilovaglás (fizetős)

Ha szereted a manókat, tündéreket és te is szeretnél a bőrükbe bújni, gyere el jelmezbe és versenyezz! A jelmezversenyen értékes nyereményeket lehet nyerni! A jelmezversenyre előregisztárlni a a makk.adrienn@koskroalmyh.hu-s e-mail címen lehet május 22. hétfőig.

A rendezvény ingyenesen látogatható!

További információ: www.koskarolymh.hu

EZ AZ A NAP! - A TŰZ

2017. május 27.EZ AZ A NAP!
A TŰZ
2017. május 27. (szombat), 15.00-21.00, Papp László Budapest Sportaréna
Kapunyitás: 13.00

Május 27-én ismét megrendezik a Kárpát-medencei hívők nagyszabású találkozóját a Budapest Sportarénában! Szeretettel várnak mindenkit, hogy közösen dicsőítsék Istent és együtt átéljék a testvéri találkozás örömét. Az idei esemény témája a TŰZ, a Szentlélek megjelenésének egyik szimbóluma.

Az „Ez az a nap!” elnevezésű rendezvény 2000 óta van jelen Budapest életben, melyre 30 országból több mint negyedmillió résztvevő volt kíváncsi az elmúlt 17 évben. A találkozón minden korosztály megtalálja a számára kedves programot. A modern stílusú keresztény zene mellett rövid megszólalásokban bátorítják a jelenlévőket a meghívott előadók. A legkisebbeket pedig játszóházzal várják a nagyszínpadi programok ideje alatt.

Az idei rendezvényen fellép a Rend Collective, a Hillsong Worship Reuben Morgan vezetésével, Pintér Béla, a Guvna B együttes Angliából, Csiszér László, az Unless, Durkó Heléna, Prazsák László, Gerendás Péter, az Ámen és az Új Forrás zenekar.
Igei üzenet hangzik el Győri János Sámueltől, László Viktortól, Gareth Gilkesontól, Reuben Morgantől.

Várják mindazokat, akik a hit iránt elkötelezettek és azokat is, akik csupán érdeklődnek a témában. Hiszik, hogy a zene híd lehet hívők és keresők, generációk, kultúrák és nemzetek között. A modern dicsőítő zene, amely mély tartalommal bír, megérinti mindazokat, akik nyitott szívvel hallgatják és befogadják üzenetét. A koncertek mellett számos igei üzenet, bátorítás hangzik el, és lelkészekkel, egyházvezetőkkel közösen imádkoznak. Együtt, egy szívvel emelik fel szívüket és hangukat az Úrhoz, könyörögve népünk megtéréséért, a családokért, a Kárpát-medencei hívők egységéért.

A Misszió Expo keretében (13 és 15 óra között) lehetőség nyílik keresztény oktatási intézmények, gyülekezeti és missziós szolgálatok megismerésére, keresztény témájú könyvek, pólók, CD-k, stb. termékek megvásárlására is. Az eddigi évekhez hasonlóan a missziós kiállítás a Magyar Evangéliumi Aliansz támogatásával jön létre.

Május 26-án, pénteken este 9 órától kezdődik a 24 órás dicsőítés az Aréna különtermében. Itt együtt imádkoznak és virrasztanak azért, hogy Isten kiárassza az Ő áldásait a másnapi eseményen. Óránként váltják egymást a dicsőítő csapatok, egészen szombat délután 2 óráig. Ezután a nagyszínpadon folytatódik a program este 9-ig, így összesen 24 órán át fog tartani Isten dicsérete.
Video: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=7vOd_lA91Kc

További információ, jegyek és csoportos kedvezmények: www.ezazanap.hu

HANGYA 50! - a Barba Negra Trackben

2017. május 26.50 éves születésnapi buli, egy exkluzív koncerten! Sing Sing, Zorall, Magazin, Zero-G, PoP84! A teljes életművet átfogó műsor, különleges látvány. Pályatársak, barátok és még sokan mások...


Hangyássy László, azaz ahogy mindenki ismeri őt, Hangya, tagadhatatlanul a mai magyar rockzene egyik ikonikus figurája. A Sing Sing, Magazin, Ramones Mania, Zorall, Pop 84, Macskajaj zenekarok karakteres basszerosa májusban lesz 50 éves. A kerek jubileum, és a 30 éves zenei pályafutás méltó ünneplést kíván, amit ebben az esetben egy nagyszabású buli biztosít majd, május 26-án, pénteken este. A szülinapi ereszd el a hajamnak a duna-parti Barba Negra Track szabadtéri színpada ad otthont, a hangulatért pedig régi barátok és zenésztársak, valamint természetesen Hangya jelenlegi formációi felelnek majd. Így olyan legendás zenészek lépnek a színpadra többek között ezen az estén, mint Závodi Gábor, Szekeres András, Csordás Levente, Riki Church, Ragadics Csaba, Sipos Tamás, Csarnoki Antal, Barbaró Attila, valamint Hangya ugyancsak zenész fia, Lévai-Hangyássy Bence, és persze még nagyon sokan mások...


Hangyáról:
"1967 május 28-án születtem Budapesten. A zenéhez való vonzalmam már kis gyermekkoromban előtört, addig könyörögtem a szüleimnek, míg nem vettek nekem egy gitárt és be nem írattak egy zeneiskolába. 14 évesen eldöntöttem, hogy nagybőgőzni szeretnék ez a vágyam beteljesült, de beláttam, a basszusgitár mégis csak egy univerzálisabb hangszer. A mai napig „Ő” a meghatározó az életemben. Pályafutásom alatt, ez idáig közel 30 albumon játszottam. A hangszerek választásánál mindig próbáltam a számomra megfelelőt megtalálni. Hangszermárkát csak akkor váltottam, amikor az életem is valamilyen módon megváltozott (pl. új zenekar). 1989-1999 Warwick, és 1999-2009 között a Musicman típusok mellett döntöttem. Idén ismét váltani szeretnék, mégpedig egy olyan márkát szeretnék, amiről közel harminc éve csak álmodozom: Aria Pro II. Vintage. Erre a típusra már a korai Metallica és Duran Duran zenekaroknál felfigyeltem, de még ez idáig nem tudtam a sajátomnak tudni egyiket sem. Jelen pillanatban 5 zenekarban játszom, ami éves szinten 200-250 koncertet jelent..."

Kapunyitás: 18:00
Belépők:
1999 Ft,- ▲ a készlet erejéig, vagy 2017. május 22-ig
2499 Ft,- ▲ 2017. május 23-tól

További információ az esemény FB oldalán:
www.facebook.com/events/423570827991874/

A Család Hete - Andrejszki család koncertje

2017. május 25.2017 a Család Éve a Kós Károly Művelődési Házban és Könyvtárban. Ez alaklomból egy igazi különleges programsorozatra, a Család Hetére invitálunk mindenkit!

Filmek, kiállítások, előadások, zene..

Programok egész héten!

Kiemelt program:

az Andrejszki család koncertje:

Május 25-én csütörtökön, este 6 órától egy különleges családi koncert tanúja lehet a zenekedvelő közönség. Andrejszki Judit, a magyar régizenei élet emblematikus alakja, barokk szoprán, csembalista és orgonista, aki világszerte népszerűsíti a magyar régizenét, most gyerekeivel együtt zenél. A Család hete(n) elnevezésű esemény örömzene koncert Andrejszki Judittal, Pejtsik Péterrel, és a gyerekekkel, Pannával, Diánával, Boglárkával, Dorkával, valamint Botonddal.

További infó: www.koskarolymh.hu

A CSALÁD HETE Budakalászon

2017. május 22.A CSALÁD HETE
2017. május 22-27. között

Serényi Zsolt Gasztroséf, Ernelláék Farkaséknál, Dr. Belső Nóra, Andrejszki Judit és családja, Gombor József, Dragomán György és Szabó T. Anna

„A család is... olyan valami az életben, ami becses... Olaj az élet lámpásában.”

Gárdonyi Géza

2017 a Család Éve a Kós Károly Művelődési Házban és Könyvtárban. Ez alkalomból egy igazi különleges programsorozatra invitáljuk kedves látogatóinkat!

Ezen a héten megmutatkozik a gasztronómia, a film, a pszichológia, a klasszikus zene, a festészet és az irodalom is a művelődési ház falai között. Ezzel a kis csomaggal szeretnénk, ha kiemelt szerepet kapna a család fontossága és egy közös családi időtöltésre invitálunk mindenkit szeretettel.

Hétfő :

Gasztro StandUp Főzőshow a tetovált séffel, Serényi Zsolttal 18 órától

Kedd:

Házi-mozi - Ernelláék Farkaséknál
Beszélgetés az alkotókkal 18 órától, majd közös filmnézés 19 órától

Szerda:

Utak egymáshoz – beszélgetés Dr. Belső Nórával 18:00

Csütörtök:

Család hete(n) – Örömzene koncert Andrejszki Judittal, Pejtsik Péterrel, Pannával, Diánával, Boglárkával, Dorkával és Botonddal 18 órától

Péntek:

Gombor Csodaországban - Gombor József kiállításmegnyitója 18 órától

Együtt és külön - Dragomán György és Szabó T. Anna közös estje 19 órától

Szombat:

Egy nap a tündérek és manók birodalmában 14 órától

***

A héten minden program ingyenesen látogatható!

Várunk mindenkit sok szeretettel!

További információ: www.koskarolymh.hu

MAO bemutatja: Vajda Gergely szerzői est

2017. május 28.Közreműködik:
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Vezényel: Vajda Gergely


A Modern Art Orchestra és Vajda Gergely közös koncertre készül május 28-án, a BMC-ben. Korábban nem volt még egész estés szerzői programjuk, a koncerten olyan művek hangzanak el, amik eddig még ilyen formában soha, átiratokkal és új darabokkal is készülnek.

"Vajda Gergő Eötvös Péter egyik legkiemelkedőbb tanítványa. Világszerte elismert karmester és zeneszerző, aki jelenleg Amerikában dolgozik. Amikor Eötvös Péter Paris-Dakar című művét először rögzítettük lemezre, akkor Gergő volt a karmester. Ennek már lassan 17 éve - azóta folyamatos, szeretetteljes, baráti viszony fűz minket össze. Gergő főleg a kortárs klasszikus zenében alkot, de nagy nyitottság jellemzi, rengeteget dolgozik jazz zenészekkel is, ami azt gondolom, hogy nagyon ritka manapság. A Modern Art Orchestrával nem volt korábban még vele közös egész estés szerzői programunk, így olyan művek hangoznak majd el, amik eddig még ilyen formában soha. Átiratokkal és új darabokkal is készülünk.

Gergő sokszor vezényelte már darabjaimat és igazi kincs, mikor egy alkotó, egy szakember olyan társra talál, mint amilyennek én őt látom: az az élmény meghatározó a közös munkáinkban, hogy egyszerűen tökéletesen jó kézben tudom a darabot, ha rá bízhatom. Mondhatnám, hogy olyan, mintha magam vezényelném, de inkább annak az öröme nagyon erős élmény, hogy teljesen átengedhetem magam, mert tökéletes biztonság vesz körül és minden a legjobban van."
Fekete-Kovács Kornél

 • Keresés

 • Ajánlott szerzők

 • Napi évfordulók

 • Eseménynaptár

 • Magunkról

 • Legfrissebb anyagaink

  7 nap14 nap21 nap
 • Bejelentkezés

  Jelszó-emlékeztető


   Kérjük, adja meg felhasználónevét, majd ellenőrizze postafiókját!

  • Felhasználónév:
  •  

  Regisztráció

  • Név:
  • E-mail:
  • Felhasználónév:
  • A felhasználónév ékezetes betűt vagy különleges karaktert nem tartalmazhat!
  • Jelszó:
  • Jelszó megismétlése:
  • Kedvenc szerző:
  • Kedvenc műfaj:
  •  
  •  
  A regisztráció egyben feliratkozást jelent a hírlevélre!