Biztosan törölni akarja, a kiválasztott elemet?
Igen
Nem

Esemény naptár

10.18. Lukács napja

Belvárosi Betyárok: Fejforgató lemezbemutató koncert

2017. február 5.Belvárosi Betyárok: Fejforgató
lemezbemutató koncert
2017. február 5. (vasárnap), 10:00, Puskin Art Mozi

A Belvárosi Betyárok játékos, irodalmi ihletésű dalszövegekre írt dalai különböző népek zenéin és olyan alapműfajokon kalauzolják át a gyerekközönséget, mint a magyar népzene, a bluegrass, a country vagy épp a reggae. Ebbe a különleges egyvelegbe hallgathatnak bele kicsik és nagyok a duó lemezbemutató koncertjén, 2017. február 5-én a Puskin Art Moziban.

Az ifjú zenerajongók újdonsült kedvencei, a Belvárosi Betyárok műsora egy régóta fennálló hiányt pótolt a hazai színtéren, hiszen olyan koncepcióval és igénnyel született, miszerint a gyerekeknek is kijár az okos, zenei szórakozás. Dalaik különlegessége, hogy egyszerre több irányba is működnek – a kicsiknek szóló, rengeteg humorral, nyelvi leleménnyel megírt dalszövegek olyan rejtett tartalmat is hordoznak, amelyek a felnőtt közönséget is megszólítják.

A Belvárosi Betyárok zenekar Váray László dalszerző gyerekzenekara. Műsoruk saját szerzeményekből és versmegzenésítésekből áll, hangszerismertetőkkel- és elsősorban a közös éneklésre épülő gyerekprodukciójukkal sikeresen koncerteznek az ország intézményeiben, fesztiválokon és külföldi magyar közösségekben is. Első, saját dalaikat tartalmazó lemezük 2016. november elején látott napvilágot, Fejforgató címmel. Az album 16 dala rengeteg kalandot és vidám történetet mesél el.

A lemez „slágere”, a Láss világot! című dal mantra és jókívánság is egyben. Ebben a nótában arról és azért énekelnek a Betyárok, hogy a négyéves, Zalán nevű kisfiú szeme meggyógyuljon, és rengeteg csodát lásson a világban. A történet még két éve, 2015 nyarán kezdődött, amikor egy közös barát hívta fel a zenekar figyelmét egy győrasszonyfai családra, ahol a kisfiúnak, Zalánnak súlyos szembetegsége, úgynevezett retinoblasztómája van, amely mindkét szemét érinti. A kisfiú hároméves korára több mint 31 műtéten és 51 altatáson esett át. A Betyárok pedig segíteni szerettek volna, úgyhogy felvették a kapcsolatot a családdal és jótékonysági koncertet szerveztek a nekik. Erre az alkalomra született meg a Láss világot! című dal is.
A zenekar kezdeményezésére, egy jótékonysági szervezet segítségével adományokat gyűjtenek Zalán gyógyulására.

Belvárosi Betyárok
A 2014-ben alakult duó alapítója Váray László, szövegíró, énekes, a Colombre Band frontembere, a formáció másik tagja pedig Valastyán Tamás dobos, aki ütőhangszereken, elsősorban cajonon muzsikál. Laci a dalokat eredetileg unokaöcsiknek és unokahúgoknak írta, hogy ünnepekkor, összejövetelekkor együtt énekelhessen a család – ezért van szinte minden dalnak a valóságban is létező főhőse és igazi története.

A Láss világot! klip linkje: https://www.youtube.com/watch?v=QmwT6JRjZOw

További információ: www.facebook.com/belvarosi.betyarok/

Időutazó évindító buli a KISS FOREVER BANDDEL a RockHázban!

2017. február 3.Éld újra a ’70-es éveket!
Időutazó évindító buli a KISS FOREVER BANDDEL a RockHázban!

Lassan már hagyománynak számít, hogy az évet a Kiss Forever Band nyitja meg a budakalászi RockHázban. Az Európa-szerte elismert KISS tiszteletzenekar idén már negyedik alkalommal hozza el egyedülálló showját, és a ’70-es, ’80-as évek felejthetetlen rock n’ roll hangulatát a városszéli rockklubba. Az idén már 22 éves, elismert hazai zenészekből álló csapat a világhírű legenda, a KISS számait dolgozza fel, csaknem az eredeti feelinget interpretálva a mai hazai és európai közönségnek. Míg az original amerikai csapat ebben az évben már 44 évét tölti, leghíresebb tribute zenekaruk, a Kiss Forever Band sikere is 1995-óta töretlen. Bizonyítja ezt a nem kevés fellépés, és a hatalmas, KISS rajongó tömeg, akik lépten-nyomon követik az együttest. A fergeteges előadásnak pedig most bárki tanúja lehet, aki a RockHázba látogat február 3-án, pénteken. A hangulatot egy másik rockikon emlékét felelevenítve a Heep Freedom (Uriah Heep Tribute Band) forrósítja majd.

A koncerthelyszín, a KKMH RockHáz mindössze 35-40 perc utazásra található a belvárostól. A bulik befejezésének időpontját mindig az utolsó HÉV-hez igazítjuk, hogy mindenki biztonságban, és időben hazajuthasson.

KISS FOREVER BAND + Heep Freedom
2017. február 3. (péntek), KKMH Rockház
Koncertkezdés: 20:00

További információ:
www.koskarolymh.hu
www.facebook.com/kkmhrockhaz

Soulbreakers évadnyitó koncert a Muzikumban

2017. február 4.A 2016-os X-Faktor második legsikeresebb csapata, a heavy soult játszó Soulbreakers 2017. február 4-én, a fővárosi Muzikum Klubban nyitja meg az évet. A zenekar célkitűzése a közönség szórakoztatása mellett az élőzene, és az általuk képviselt stílus népszerűsítése.

A Soulbreakers zenekar
A soul, funk és blues dalokat játszó Soulbreakers zenekar feszes trió hangszerelésre építi produkcióját. A hangszeres zenei részek keltette élmény gyakran idézi meg a Cream vagy éppen a Jimi Hendrix Experience szabad és improvizatív hangulatait. A hetvenes évek zenei világát ugyanakkor egyedi hangzásvilágukkal teszik korszerűvé és izgalmassá a mában. Az együttest Ratkóczi Huba alapította. A Napokon zenekarból csatlakozott hozzá Mózes Zoltán, valamint az alapítók között volt még Péter Gábor és Radovics László „Kyru” is. Őket a kilencvenes évek legendás rhythm & blues zenekarából, a Kyru Gotta Humble csapatából ismerheti a közönség. Kyru azóta persze számtalan rock és blues formációhoz, többek között a P. Box-hoz, és az Üzletembers-hez is kölcsönözte összetéveszthetetlen orgánumát. Az együttes énekesnője Pleszkán Écska. A fiatal tehetség pár éve sikerrel szerepelt már a magyar The Voice műsorban, Somló Tamás csapatának versenyzőjeként. Écska édesapja, a világhírű jazz-zongorista Pleszkán Frigyes, aki tehetségét és a zene szeretetét is átadta lányának: Écska fiatalos lendületével és különleges hangjával valóban tökéletes kiegészítője Soulbreakers zenekar színes csapatának.

Soulbreakers évadnyitó koncert
2017. február 4. (szombat), 20:30, Muzikum Klub & Bisztró

A zenekar tagjai
Pleszkán Écska és Radovics László „Kyru” - ének
Ratkóczi Huba - basszusgitár
Péter Gábor - gitár
Mózes Zoltán - dobok

Belépő a koncertre:
1300 Ft elővételben
1800 Ft a koncert napján

További információ:
www.soulbreakers.hu
www.muzikum.hu

Dönci könyvbemutató koncert a Gödör Klubban

2017. február 5.Dönci, azaz Dénes József emlékére született egy könyv, a zenész saját írásaiból. A Szökésben - Dönci visszaemlékezései című kötetet február 5-én, vasárnap, este 8 órától mutatják be a Gödör Klubban. Ezen az estén Vass Norbert, a könyv szerkesztője mesél majd, a zenésztársak pedig egy hangulatos koncerttel idézik meg egykori társuk emlékét.

Közreműködők:
Frenk, Fekete Jenő, Rózsahegyi István, Gerencsér Károly, Rósz György, Sólyom Tibi és barátai, Lidérc, Víg Mihály, Balaton, Barcs Miki és a Flash, Menyhárt Jenő, Bárdos Deák Ági, ef. Zámbó István, Kamondy Imre, Verebes György, Nemes Janó, Darvas Benedek, Zsiráf, Magyar Péter

"Én voltam a legautentikusabb rock and roll fej a nyolcvanas években" - állítja magáról a könyvben Dénes József, ismertebb nevén Dönci, a pesti underground egykori fenegyereke, aki dolgozott nyomdai segédmunkásként, öltözőőrként és könyvárusként is, de elsősorban mégiscsak gitáros volt. Számára a zene jelentette az életet. Ám amikor érezte, hogy közeledik az utolsó dal, lecsavarta az erősítőt, és befelé kezdett fülelni. Írt egy könyvet. Ezt a könyvet tarthatja most kezében az olvasó, megismételhetetlen történetekkel Dönci életéből. A Szökésben a hetvenes-nyolcvanas évek jassznyelvén, prédikátori éleslátással mesél az igazán lényeges dolgokról. A gyógyszerezős korszakról, a Kassák klubos bandákról és a Hit Gyülekezetében eltöltött évekről. A Sváb- és a Szabadság-hegyről, Amszterdamról, Nagy-Britanniáról, és arról, milyen jó volt mégis mindig visszatérni a golyóluggatta, málló ferencvárosi falak közé. Arról, milyen érzés volt bekerülni a pasarétiek zenekarába, és miképp ismerkedett meg a szakállas szürkeállománnyal. Arról, mi történik, ha egy férfi úgy istenigazából beleszeret egy nőbe, és micsoda, ha a nő már nem szereti többé. Legfőképpen pedig arról szól ez a könyv, hogy képes-e beilleszkedni egy örök kívülálló bármilyen közösségbe, vagy kilökődik, mint a bőr alá fúródó szálka? Avagy, lehetünk-e egy életen át szökésben?

Dénes József "Dönci" (1957. március 15. – 2008. július 15.) magyar zenész, gitáros, zeneszerző volt. A budapesti underground jellegzetes alakja. Az Európa Kiadó zenekarban kezdte zenei pályafutását. A Kulich Gyula téri próbahelyen ismerkedett meg a zenekarral. Menyhárt Jenő, az együttes vezetője 1981-ben meghívta az akkor alakult Európa Kiadóba, ahol 1987-ig játszott. Ezzel párhuzamosan tagja volt a Balatonnak is. A Hit Gyülekezetéhez 1987-ben csatlakozott, majd 1993-ig abban az Ámen zenekarban gitározott, amelyet az 1987-ben felbomlott Neurotic frontembere, a szintén a Hit Gyülekezetébe lépett Pajor Tamás alapított. Később játszott Kamondy Imre együttesében, a Vad Chansonban, valamint a Vidámparkban is. Néhány Neurotic-szám zenéjét ő szerezte. A ’90-es évek végétől egy ideig ismét a Balaton zenekar tagja volt, majd a Legát Tibor által alapított Lidérc nevű csapatban játszott a kezdetektől, egészen 2008 februárjáig. Szerzett vonósnégyeseket a Balatonnak. Zeneszerzőként közreműködött továbbá a 2002-ben Várszegi Tibor rendezte Hírnökök című előadásban, majd Oláh Lehel 2003-as Dixi-filmjének szereplője lett. Első és egyetlen lemeze, amely Dixinek állít emléket, egyfajta szellemidézés formájában, 2006-ban jelent meg, és Dönci Project néven vált ismertté. Közvetlenül halála előtt Villon-verseket tervezett megzenésíteni. Az évek óta cukorbeteg zenész halálát 2008-ban szívinfarktus okozta.

A könyvbemutató utáni koncert bevételét a szervezők Dönci családjának ajánlják fel.

A koncerten Dönci három fia Ármin, Benjámin és Dávid is zenél.

Támogatói jegy: 1500 Ft

További információ: www.godorklub.hu

PATAKI ÉVA: NŐKBŐL IS MEGÁRT… Tordai Terivel és Horváth Lilivel

2017. február 3.Tordai Teri és Horváth Lili két alkalommal játszottak eddig együtt színpadon, de anya-lánya kettősben most először láthatjuk őket együtt.

Pataki Éva a korábban megjelent Nőből is megárt a nagymama című, több kiadást is megért regényéből Tordai Teri kérésére írt darabot, melyben érzékenységgel és humorral boncolgatja a családi kapcsolatok rejtelmeit.
Az ötletet a Bethlen Téri Színházi karolta fel, és a művésznők kérésére beemelték a Találkozások programba, lehetőséget adva ezzel egy pályakezdő rendezőnek, hogy kipróbálhassa magát és színre vigye az ősbemutatót.

Cseh Judit a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után a Vígszínházhoz került, ahol több évig játszott a társulat tagjaként. Pár éve szabadúszóként folytatta a pályáját, és rendezőként is kipróbálta magát. Egy monodrámát alkalmazott színpadra a Szkénében, majd a Bankhitel című katalán darabot rendezte a Sanyi és Aranka Színházban, Lengyel Tamás és Baksa Imre főszereplésével. A színésznőt ma legtöbbször az Orlai Produkció előadásaiban láthatjuk színpadon, de ebben az évadban inkább rendezőként dolgozik: a Bethlen Téri premier után egy Mrozek darabot mutat be a Pesti Magyar Színház kamaratermében.
A Nőkből is megárt… kapcsán Cseh Judit elmondta, hogy számára a legnagyobb öröm ebben a munkában az alkotók személye.
„Tordai Terivel és Horváth Lilivel igazi boldogság együtt dolgozni, és hogy ebben Mészáros Márta és Pataki Éva is segít, az külön megtiszteltetés. Számomra a találkozások fontosak ebben a darabban. Először a színpadi művel találkoztam, csak később olvastam a regényt. A szöveg nagyon mai, rólunk szól, hogy most 2017-ben hogyan éljük meg a változásokat a családon belüli szerepkörökben. Szerintem mindenki talál majd olyan pillanatot, amiben magára ismerhet. És elmosolyodhat.”

Tordai Teri az Új Színház színésznője, de kalandozott a független színházi területen A Szkalla lányok előadással, melyet Berényi Gábor kifejezetten neki és Béres Ilonának írt Örkény Macskajáték című kisregényéből. A felolvasószínháznak indult egy alkalomra szóló felkérésből indult útjára egy csodálatos előadás, melyet a Manna segítségével a mai napig játszik a két legendás színésznő országszerte.

Hováth Lili szabadúszó, ebben az évadban a Játékszín színpadán találkozhatnak vele a nézők. A színésznő több éve foglalkozik tanítással, Földessy Margit népszerű drámastúdiójában, ahol önkifejezésre, kreativitásra tanítja a gyerekeket.

A Nőkből is megárt… előadásban az anya szemszögéből ismerünk meg egy családi történetet, aki egyszer csak arra ébred, hogy a társadalom szemében megöregedett, de belül egyáltalán nem így érzi. Pataki Éva szavait idézve: "Mert az ember kívülről ugyan öregszik, de van egy belső mag, az "én", ami szabadon kószál a testtől függetlenül." A főhős történeteiből megtudhatjuk, hogy legjobb, ha ki merjük mondani, ha valami már elmúlt és nem félünk találkozni új helyzetekkel. A darabban Horváth Lili több szerepben is feltűnik, ő játssza a főszereplő lányán kívül a pszichológusát és a szeretője feleségét is.
A darab díszletét Fekete Györgyi alkotta, a jelmezeket Horváth Kata. A zenei világot Igaz Balázs alakította, a rendező munkáját Fazekas Anna segítette.
A bemutatót 2017. február 3-án tartják a Bethlen Téri Színházban, majd ezután rendszeresen látható lesz a színházban az előadás.

A Nőből is megárt... a Találkozások sorozat negyedik bemutatója. A Bethlen Téri Színház és a Manna két éve indította útjára tehetséggondozó programját, ahol fiatal, pályakezdő rendezők mutathatnak be kétszereplős darabokat, maguk mellé egy tapasztalt rendezőt mentornak választva. Fontos kritérium volt továbbá, hogy a két szereplő közt generációs korkülönbség legyen, hiszen a program célja többek között a korosztályok, tapasztalatok találkoztatása.
A Nőkből is megárt… rendezője, Cseh Judit Mészáros Márta filmrendezőt kérte fel mentornak.

Eddig három előadás született a Találkozások program keretében:
a Valcz Péter rendezte Mary és Max (SZ: Grisnik Petra, Gőz István), Az aranjuezi szép napok Szilágyi Bálint rendezésében (SZ: Eke Angéla, Zsótér Sándor), illetve a decemberben bemutatott Egy fiú Boszniából (SZ: Botos éva, Jászberényi Gábor), amit Lazici Noémi rendezett.

A Pataki Éva regényéből készült, Nőkből is megárt… című darabját – Tordai Teri és Horváth Lili főszereplésével, Cseh Judit rendezésében – 2017. február 3-án, pénteken este mutatják be a Bethlen Téri Színházban.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
bethlenszinhaz.hu
mannaprodukcio.hu

 • Keresés

 • Ajánlott szerzők

 • Napi évfordulók

 • Eseménynaptár

 • Magunkról

 • Legfrissebb anyagaink

  7 nap14 nap21 nap
 • Bejelentkezés

  Jelszó-emlékeztető


   Kérjük, adja meg felhasználónevét, majd ellenőrizze postafiókját!

  • Felhasználónév:
  •  

  Regisztráció

  • Név:
  • E-mail:
  • Felhasználónév:
  • A felhasználónév ékezetes betűt vagy különleges karaktert nem tartalmazhat!
  • Jelszó:
  • Jelszó megismétlése:
  • Kedvenc szerző:
  • Kedvenc műfaj:
  •  
  •  
  A regisztráció egyben feliratkozást jelent a hírlevélre!